Jasmina Kavgić iz Srebrenika najbolja studentica na tuzlanskom kantonu i jedina sa prosjekom 10.0

Svečana dodjela nagrada za 73 najbolja studenta u Federaciji BiH održana je juče u Narodnom Pozorištu Mostar, gdje je priznanja i jednokratne novčane nagrade od po 1.500 maraka studentima s najboljim prosjekom u 2016./17. školskoj godini uručila ministrica obrazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović. Dilberović je naglasila kako je nagrađivanje najboljih studenata jedna od redovnih aktivnosti Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, koje svake godine nagrađuje skromnim novčanim iznosom najbolje studente sa svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji BiH.

Jasmina Kavgić iz Srebrenika je četvrta godina studija na Ekonomskom fakultetu Tuzla i jedina koja je u tuzlanskom kantonu ostvarila prosjek 10.0.  Sudjelovanje na svečanosti za najbolje studente u Federaciji BiH, koju je  u Mostaru organiziralo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, za nju je, kako je kazala, od iznimnog značaja, jer ova nagrada je uz priznanje za uloženi rad i trud ujedno i poticaj za nove uspjehe koje planira ostvariti u svojoj domovini. „Očekujem da ću naći posao u našoj zemlji, jer planiram upisati master studij u Tuzli i mislim da mogu izraditi uspješnu karijeru i u Bosni i Hercegovini“, kazala je najbolja studentica Tuzlanskog kantona.

Studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH (univerziteti u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću te Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ Mostar i Sveučilište u Mostaru), i to po jednog sa svakog fakulteta, a novčane nagrade je osiguralo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz proračuna Federacije BiH za 2017. godinu.