Načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio novogodišnje prijeme

 
Posljednji radni dan tekuće kalendarske godine na području Općine Srebrenik bio je u znaku tradicionalnih pred novogodišnjih prijema za predstavnike javnog , privredenog , političkog i kluturnog zivota ove općine. U kabinetu načelnika Općine Srebrenik Nihada Omerovića upriličen je prijem  za predsatvnike nevladinih organizacija,nadarene studenete i druge mlade ljude , koji kroz različite vidove aktvnosti , bilo na poslovnom , obrazovnom ,umjetničkom i drugom planu , na najbolji način prezentuju  Opčinu Srebrenik i BiH. Bila je to prilika da se još jednom čuje glas onih na kojima počiva budućnost BiH ,a koji svojim entuzijazmom   svakodnevnim školskim i drugim aktvnostima idu  “korak više” u stvaranju bolje BiH.
Upućujući im iskrene čestitke za sve što su u toku ove kalendarske godine , kroz svoj angažman , učinili na afirmaciji Općine Srebrenik , načelnik Omerović u ime izvršne vlasti ove općine obećao im je podršku i u narednom periodu , naglasiviši dabi upravo omladi ljudi trebali biti putokaz i svim drugim mladim ljudima za izgradnju bolje BiH. Svečani prijemi danas su upriličeni i za predstavnike mjesnih zajednica sa područja Općine Srebrenik , direktore privrrdednih društava , javinih ustanova i preduzeća , sportskih i kluturnih institucija.
I ovom prilikom sumirani su rezultati na planu infrastrukturnog i ekonomskog razvoja Općine Srebrenik u toku 2017-te godine , a najvaljeni su i nekli od projekata koji se očekuju u 2018-toj godini. Kako je istakao načelnik Općine Srebrenik 208 -ta godina trebala bi biti u znaku rješavanja problema vodosnabdijevanja , uredjenja poslovnih zona , ali i sistematizacije općinskih organa uprave , sve u cilju pruzanja kvalitetenijih usluga gradjanima ove općine i stvaranja uslova za privlačen je investitora na ovo područje. Ovom prilikon načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović uputio je i iskrene čestitke svig gradajnima ove općine u povodu nastupajuće 2018.godine .ž