Najbolje vježbe za ravan stomak

Ukoliko želite da izravnate i zategnete stomak osim redovnih kardiotreninga morate da radite trbušnjake tri do pet puta nedjeljno.

Jer, vježbe za zatezanje stomaka su prije svega namijenjene onima koji nemaju mnogo sala na stomaku i kojima je potrebna samo definicija mišića. U slučaju da imate malo više sala, trčanje će morati da postane neophodan dio treninga. Uz džoging mora da se ograniči i unos kalorija.

Koljena u stranu

Lezite na leđa, savijte noge, spojite koljena i savijte ih pod uglom od 90 stepeni. Ruke opružite pored tela. Iz ovog položaja, spuštajte savijena kolena najpre na jednu, a zatim i na drugu stranu, što je moguće više ka podlozi. Trudite se da ramena i leđa budu sve vreme vježbe priljubljena za podlogu. Ponovite vježbu 10 puta sa obe strane.

Ruka-stopalo 

Lezite na podlogu sa savijenim nogama, blago raširenim. Ruke ukrstite na potiljku. Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj podižite ramena od podloge, pogled usmjerite ka kolenima. Zatim, prstima leve ruke dotaknite desno stopalo, pa naizmenično desnom rukom dotaknite lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj, pa vježbu ponavljajte naizmjenično 16 puta.

Bočni trbušnjaci 

Lezite na leđa, desnu ruku postavite pored tijela, lijevu iza glave, na potiljku. Lijevu nogu savijte u koljenu i oslonite se na podlogu, a desnu nogu, u predjelu članka, oslonite na lijevu.

Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj, približavajte lijevo rame desnom koljenu, pogled neka bude usmeren ka koljenu desne noge. Udahnite, i vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu osam puta, pa promijenite stranu.