Home VIJESTI BIH I SVIJET Nevrijeme pogodilo mnoge općine u TK, najkritičnije bilo u Živinicama

Nevrijeme pogodilo mnoge općine u TK, najkritičnije bilo u Živinicama

0

Jučer u popodnevnim satima je općinu Gračanicu zahvatilo jako olujno kišno nevrijeme.

U veoma kratkom vremenskom periodu više lokalnih potoka i rječica je nadošlo i izašlo iz svojih korita.

Bilježimo porast rijeke Sokoluše u dijelu naselja Pašalići, poplavljen je bio i regionalni put Gračanica-Srebrenik, u MZ Prijeko Brdo Džakulska Rijeka je izašla iz svog korita i pričinila veću štetu na putevima i njivama u vidu nanosa posipnog materijala kao i bujičnih odrona. U naseljima G. i D. Doborovci jaka kiša je odnosila posipni materijal i ugrozila lokalne puteve u dijelovima Serhatlije, Džanani i Hodžići. Zabilježeni su i dva veća odrona na regionalnom putu za Srebrenik u naseljima Škahovica i Doborovci.

Na području općine Kladanj vjetar je prouzrokovao skidanje lima s jedne strane džamije U Tuholju. Navedena džamija je  zaštićene od starane „Zavoda za zaštitu prirodno, kulturno historijskih spomenika TK“

Nastava u OŠ „Kladanj“ otkazana je zbog vjetra koji je oštetio krov škole.

U općini Banovići pristiglo je više prijava građana zbog palog drveća preko saobraćajnica u MZ: Čifluk, Treštenica, Bučik i oštećenja krovova stambenih objekata: u MZ Bučik i Stražbenica.

Na području grada Tuzla više naselja je bez napajanja e. energijom zbog udara vjetra.

U općini Čelić više naselja je bez napajanja e.energijom, zbog udara vjetra i oborenih stabala na saobraćajnice koji su uklonjeni u toku noći.

Jaki udari vjetra najviše su pogodili općinu Živinice, gdje je bez napajanja e. energijom Đurđevik, G. Živinice, Višća, Podgajevi. Bezbroj je prijava od strane građana  šetama na stambenim objektima uzrokavano jakim udarima vjetra. Krovovi dvije OŠ u Višći i Đurđeviku su otkriveni. (RTV SLON)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here