Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana posljednja ovogodišnja sjednica OV Srebrenik

Održana posljednja ovogodišnja sjednica OV Srebrenik

Općina Srebrenik na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća nije dobila budžet za 2018. godinu.

Na prijedlog općinskog načelnika Nihada Omerovića Prijedlog odluke o budžetu općine Srebrenik za 2018. godinu, kao i Odluka o izvršenju budžeta skinuti su s dnevnog reda. Uz ove budžetske odluke, na zahtjev općinskog načelnika s dnevnog reda su skinuti i prijedlozi Programa izgradnje infrastrukture na području općine Srebrenik, Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2018. godinu.

Na prijedlog vijećnika Nezavisne liste Ante Markovića s današnje sjednice Vijeća skinut je i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o naknadama vijećnika u Općinskom vijeću Srebrenik.

Razlog povlačenja budžetskih odluka, prema riječima općinskog načelnika, bili su naknadno podneseni amandmani za pojedine budžetske stavke. Zaključeno je da se do 20. januara naredne godine usaglase sve nedoumice oko podnešenih amandmana, tako da bi u januaru naredne godine ove tačke dnevnog reda ponovo se našle na vijećničkom zasijedanju.

Kako se ne bi blokirao rad općinskih organa, usvojena je Odluka o privremenom finansiranju općine Srebrenik.

Na današnjoj sjednici, zbog izostanka obrađivača materijala, s dnevnog reda povučena je Informacija o stanju bezbjednosti na području općine Srebrenik za period januar-jun 2017. godine, dok Izvještaj o radu JP „9. septembar“ nije dobio podršku vijećnika.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments