Omer Joldić: Atletico Madrid protivnik po mjeri

Juniori Željezničara odmjerit će snage s vršnjacima španskog Atletica iz Madrida u play-offu UEFA Omladinske Lige prvaka, odlučeno je  žrijebom u Nyonu.

Potencijalni rivali ‘plavim’ juniorima bili su Real Madrid, Manchester United, PSG, Atletico Madrid, Sporting, Spartak, Feyenoord i Monaco.

Nakon što je saznao protivnika, trener omladinaca ‘plavih’ s Grbavice Omer Joldić izrazio je zadovoljstvo, dodavši da su svi potencijalni protivnici vrhunske ekipe.

– Iskreno, više bih volio da je to Real umjesto Atletica, zbog atraktivnosti protvnika, ali ne možemo potcijeniti ni Atletico u tom smislu, koji postiže vrhunske rezultate u zadnjih 20 godina. Oni su svima nama poznati – rekao je Joldić za Fenu.

Dodao je da je već stupio u kontakt s poznanicima koji će mu uskoru dostaviti video-materijal i utakmice koje su Madriđani prethodno igrali u grupnoj fazi.

– Imat ćemo dovoljno vremena da skautiramo protivnika, pripremit ćemo se dobro. Nadam se da će biti lijepo vrijeme i dobra utakmica. Očekujem da će ljudi iz kluba i sa stadiona dati sve od sebe da goste iz Madrida dočekamo što bolje i da to bude kvalitetna predstava – poručio je trener juniora Željezničara.

Nada se da će dječaci koje on trenira napaviti još jedan iskorak kako za klub tako i za grad i državu.

– Smatram da oni imaju kvalitet za to. Dobili smo protivnika po mjeri i nadam se da će se što više navijača okupiti na Grbavici i da nam budu ponovo 12 igrač – zaključio je Joldić.  (Fena)