Subota, 2 Jula, 2022
Google search engine
HomeMAGAZINR'n'R u Srebreniku živi svoje najbolje dane - U Marshall-u gostuje...

R’n’R u Srebreniku živi svoje najbolje dane – U Marshall-u gostuje Muris Varajić

U petak u klubu Marshall u Srebrenik na programu je još jedna sjajna svirka koju će publici prirediti sjajni virtuoz i jedan od najboljih gitarista u regionu Muris Varajić.

Jedan od najtraženijih gitarista u regionu, Muris Varajić, omiljen među kolegama, ali i pjevačkim zvijezdama, sa kojima često dijeli binu na koncertima i festivalima.

Muris je gitaru počeo svirati u ratnom Sarajevu 1993. godine, a do danas je jedan od najcjenjenijih gitarista u regionu, o čemu najbolje govore imena sa kojima je sarađivao, poput grupe Mostar Sevdah Reunion, Tife, Halida Bešlića, Aleksandre Radović, Tošeta Proeskog, Dine Merlina, Masima Savića, Sergeja Ćetkovića i brojnih drugih. O Murisovoj muzici pisao je svojevremeno i utjecajni američki časopis Guitar Player Magazine. Muris Varajić rođen je 24. septembra 1979. godine u Foči u kojoj provodi djetinjstvo i pohađa osnovnu školu sve do 6. razreda kada se zbog rata zajedno s obitelji seli u Sarajevo. U muzičkoj karijeri osvojio je brojne nagrade, a najčešće izvodi pjesme Pink Floyda, Straitsa, Purplea i Satriania.

Svirka počinje od 21: 00 sat.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments