Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZa sedam dana u TK oduzeto više od 4000 komada petardi

Za sedam dana u TK oduzeto više od 4000 komada petardi

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, oduzeli su veću količinu pirotehničkih sredstava na području Srebrenika, Tuzle, Živinica, Gračanice, Banovića i Gradačca.
U periodu od 22. do 26. decembra, u više gradova Tuzlanskog kantona, oduzeto je ukupno više od 4000 komada petardi.
Samo u Tuzli je od jedne osobe koja je nelegalno prodavala pirotehničke proizvode, oduzeto skoro 600 komada petardi i preko 100 komada raketa, dok je u Srebreniku oduzeto preko 1000 komada petardi.

Veliki problem predstavljaju nelegalni prodavači ovih proizvoda, jer su maloljetne osobe njihovi najčešći kupci. Zakonom o javnom redu i miru TK-a, propisane su kazne za osobe koje prodaju, ustupaju ili koriste i kupuju pirotehnička sredstva. Kazne se kreću od 100KM do 1000KM.

Obzirom da je i u Tuzli organizovan javni doček Nove godine, iz MUP-a Tuzlanskog kantona upozoravaju građane da izostave korištenje pirotehničkih sredstava, kako ne bi došlo do problema, jer se na Trgu slobode očekuje veliki broj građana. Ukoliko se građani prilikom slavlja u svojim privatnim objektima, ipak odluče za korištenje nekih pirotehničkih proizvoda, iz MUP-a ističu da ih nabavljaju u ovlaštenim radnjama.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments