Ponedjeljak, 4 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKTri ekipe službi spašavanja općine Srebrenik kreću u potragu za Aldinom Mulićem

Tri ekipe službi spašavanja općine Srebrenik kreću u potragu za Aldinom Mulićem

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović danas je dao saglasnost na prijedlog Općinske službe civilne zaštite Srebrenik da se spasilačke službe ove općine uključe u potragu za Aldinom Mulićem, koji je prošle srijede pao u Miljacku.

Kako ističe Bajro Imširović, šef Općinske službe CZ Srebrenik, već sutra u ranim jutarnjim satima tri ekipe spasilaca kreću na teren, kako bi pružili pomoć pripadnicima Federalne uprave CZ i ostalim spasilačkim ekipama u potrazi za nesretnim mladićem.

Jedna vatrogasna grupa iz sastava Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik jačine tri do četiri spasioca bit će angažirana na pretraživanju korita rijeke Bosne u rejonu od Maglaja do Doboja. U istom rejonu bit će angažirana i potražna ekipa sastavljena od četiri pripadnika Kluba spasilaca Gradina Srebrenik, dok će potražna ekipa sastavljena od četiri pripadnika Gorske službe spašavanja uključiti u potragu u rejonu Miljacke u Sarajevu.

Upućivanjem tri potražna tima, ističe načelnik Omerović, želi se iskazati solidarnost s porodicama stradalih, ali i pružiti konkretnu pomoć brojnim spasiocima koji već šest dana tragaju za tijelom stradalog mladića.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments