Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUdruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH potpisalo sporazum...

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH potpisalo sporazum sa UKC Tuzla

 

Dana, 20.12.2017.godine, Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ je potpisalo sporazum o saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Tuzli.

Sporazum je uvod u realizaciju projekta psihosocijalne podrške na Hematoonkološkom odjeljenju Klinike za dječje bolesti UKCTZ. Projekat će omogućiti djeci, roditeljima i medicinskom osoblju pristup kvalitetnoj psihosocijalnoj podršci i usluzi, koja je neophodna tokom liječenja i koja će povoljno utjecati na mentalno zdravlje svih sudionika bolničkog liječenja. Pored psihosocijalne podrške djeci oboljeloj od raka i njihovih najbližih, Udruženje će pružiti podršku UKCTZ i hemtaoonkološkom odjeljenju i u drugim segmentima, koja će poboljšati kvalitet bolničkog liječenja.

„Mi nismo imali dileme što se tiče saradnje sa Udruženjem, odmah smo prepoznali dobru inicijativu i usmjerenost na dobrobit naše djece. Mi vjerujemo da je ovo početak jedne divne priče“, izjavila je prof.dr.med.sc. Fahrija Skokić, pomoćnica direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments