Uspješan vikend srebreničkih košarkaša

Ovog vikenda igrano je X kolo A1 lige, a srebrenička Gradina zabilježila je vrijednu pobjedu kod ekipe Burcha rezultatom 83:77.

Teska utakmica za ekipu Gradine s obzirom da se ekipa Burcha grčevito bori za svaku pobjedu koja bi ih odvela u sigurnu zonu opstanka u A1 ligi. Kako je i sam trener Mićanović upozoravao prije utakmice da ekipa Burcha u svaku utakmicu mora ući maksimalno angazovano ako zele zadržati status A1 ligaša.

Da ovu utakmicu nece dobiti lako srebrenički plavci znali su nakon prvog poluvremena kada je na semaforu rezultat glasio od 41:37 u korist domaćina. Ipak iskusna ekipa Gradine u drugom poluvremenu nametnula je svoj ritam igre pa je nakon tri perioda igre imala 3 poena prednosti na svom kontu. Do kraja utakmice Gradinaši su uspjeli zadrzati prednost pa su sasvim zasluzeno slavili na vrućem terenu u Sarajevu. Kao i mnogo puta do sada Gradinu su predvodili iskusni Hrncic sa 26 odnosno Tanasilovic sa 24 postignuta poena. Ne treba zaboraviti standardno dobrog Golijanina sa 12 poena te sve boljeg playmakera Andeliju sa 10 ubacenih poena.


Kod domaćina nezaustavljiv je bio Velic sa 30 postignutih poena. Naredno kolo košarkaši srebreničke Gradine ugostiti ce svog imenjaka Gradinu iz Tešnja gdje mozemo ocekivati zanimljivu i uzbudljivu utakmicu.

Ovom prilikom treba pohvaliti i omladince KK Gradine koji su zabilježili dvije vrijedne pobjede u pionirskoj i kadetskoj kategoriji nad odgovarajucim selekcijama KK Gračanice. Ovim pobjedama zaokruzen je uspješan vikend srebreničkih košarkaša koji dostojno predstavljaju svoj grad i svoju sredinu.