Srijeda, 6 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

Visoko, 1. decembar 2017. – Vispakova Guinnessova džezva bila je u Zagrebu dijelom programa obilježvanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine kada su prošle seubote za 25. novembar upriličeni “Dani bosanskohercegovačke tradicije” u organizaciji Nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Tom prilikom, uz posjetioce i goste, bosansku kafu iz najveće džezve na svijetu probali su i predstavnici diplomatskog kora, kao i Milan Bandić gradonačelnik Grada Zagreba.

“Zaista su Zagrebčani pokazali veliki interes za našu džezvu. Bukvalno se tražila “kahva više”. Svi gosti bili su oduševljeni i već se sada ugovaraju novi termini za ‘gostovanje’ džezve u glavnom gradu Hrvatske”, izjavio je Armin Hodžić pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela ”New business” na nivou Grupacije.

Inače, tržište Hrvatske je jedno od najznačajnijih za Zlatnu džezvu, a nakon Bosne i Hercegovine, i SAD-a, najviše bosanske kafe popije se upravo u ovoj susjednoj zemlji.

Vispakova Guinnessova džezva svojevrsna je atrakcija koja plijeni pažnju gdje god da se nađe. Džezva je u 13 godina postojanja predstavljala Bosnu i Hercegovinu na festivalima širom svijeta, i velikim sportskim takmičenjima kao što je SP u nogometu u Brazilu 2014. A, godine 2010. Vispakova najveća džezva na svijetu stigla je i u daleku Kinu, predstavljajući našu zemlju na Svjetskoj izložbi Expo 2010.

Ipak Vispak!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments