Home VIJESTI SREBRENIK Završena rekonstrukcija područne škole u Lisovićima

Završena rekonstrukcija područne škole u Lisovićima

0

JU OŠ „Podorašje“ Srebrenik uspješno je realizirala projekt utopljavanja zgrade područne škole u Lisovićima.

Prema riječima Samira Mahmutovića, direktora OŠ „Podorašje“, u sklopu ovog projekta, umjesto starih i dotrajalih drvenih prozora i vrata, ugrađena je savremena PVC stolarija, čime je znatno povećana energetska efikasnost ovog školskog objekta. Vlada Tuzlanskog kantona donirala je 4.000 maraka, a pomoć u realizaciji ovog projekta pružili su i Ibrahim Zukić, Izudin Ahmetović i Omer Musić.

U pomoć je priskočio i Fahir Zukić, mještanin Lisovića na privremenom radu u Švicarskoj koji je donirao nedostajućih 1.070 KM za kupovinu četiri prozora, a finansirao je i kupovinu dvije tone peleta za zagrijavanje učionica, u vrijednosti od 780 maraka.

Pred početak sezone grijanja uspješno je realiziran i projekt instaliranja centralnog grijanja u zgradi ove područne škole, u koji je uloženo 10.250 maraka. Zahvaljujući realizaciji ovih projekata, oko 50 učenika nižih razreda raspoređenih u dva kombinirana odjeljenja imaju tople učionice. U pripremi je, prema riječima Mahmutovića, i projekt nabavke novih klupa, stolica i ostalog školskog namještaja vrijedan oko 10.000 maraka, koji bi trebao biti realiziran do početka drugog polugodišta.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here