Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORTĐukaric i Jusić pojacali Gradinu

Đukaric i Jusić pojacali Gradinu

Košarkaši srebreničke Gradine vrijedno treniraju pod palicom trenera Mićanovića i pripremaju se za drugi dio sezone koji se nastavlja već narednog vikenda.

Kako bi pojačali konkurenciju i ojačali tim za nastavak sezone uprava KK Gradine angažovala je mladog Đukaric Danijela (bek, 195) koji dolazi iz tešanjske Gradine koji je već na prvim treninzima pokazao da ce biti pojačanje. Mladi Đukarić iza sebe ima dobru polusezonu gdje je u Gradini iz Tesnja prosjecno biljezio 12 poena i 6 skokova po utakmici.

Nema sumnje da ce treneru Mićanoviću trebati „svježa krv“ za nastavak sezone i borbu za vrh tabele s toga je angažovanje Đukarića pun pogodak koji ce vanjskoj liniji Gradine dati na širini. Seniorskoj ekipi Gradine priključen je mladi i talentovani kadet Emir Jusic (centar, 204) koji ce kroz treninge pokusati da se izbori za određenu minutazu.

Iako veoma mlad Jusic je vec pokazao da se na njega moze ozbiljno racunati u nastavku sezone. Emir Jusic je inace izdanak omladinskog pogona KKGradine sa kojim je zabiljezio znacajne rezultate kako u pionirskoj tako i u kadetskoj selekciji.

U narednim danima mozemo ocekivati jos par imena koji bi mogli pojacati Gradinu za drugi dio sezone.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments