Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKObavijest za korisnike lične i porodične invalidnine

Obavijest za korisnike lične i porodične invalidnine

Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti općine Srebrenik obavještava sve korisnike prava lične i porodične invalidnine, a koji nisu rođeni i koji nisu imali prebivalište na području općine Srebrenik prije 1992. godine, a koji ostvaruju navedena prava kod ove Sužbe, da će se u periodu od 15. 01 2018. godine do 15.04.2018 vršiti postupak identifikacije navedenih korisnika u skladu s Procedurom za obezbjeđenje efikasnosti u poslovima evidencije i kontrole budetskih sredstava po osnovu povrata uplaćenih naknada za invalidnine i ratna priznanja.

U naprijed navedenom periodu svi korisnici kojima prijeratna općina rođenja i prebivališta nije općina Srebrenik, dužni su pristupiti u prostorije Službe svakim radnim danom od 09 do 15 sati, kako bi se okončao navedeni postupak identifikacije.

Prilikom pristupa identifikaciji svi korisnici su dužni dostaviti:

  1. trajni rodni list
  2. ličnu kartu radi identifikacije

Ukoliko se korisnici u ostavljenom periodu ne odazovu u ovu Službu i n dostave traženu dokumentaciju i izvrše identifikaciju, ovaj organ će zaključkom izvršiti obustavu ostvarenog prava do okončanja postupka identifikacije.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments