Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOsnivač Muzeja ratnog djetinjstva na Forbesovoj listi lidera "30 ispod 30"

Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva na Forbesovoj listi lidera “30 ispod 30”

Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na listu mladih lidera “30 ispod 30” magazina Forbes.

“Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, “30 ispod 30”. Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste.  Želim podijeliti ovo priznanje sa svojim timom u Muzeju ratnog djetinjstva. Hvala vam za predan rad, podršku i prijateljstvo.  Također želim zahvaliti najbližim ljudima oko sebe za ljubav i podršku koju su mi davali godinama. Hvala za sve”, kazao je Halilović.

Jasminko Halilović rođen je 1988. godine u Sarajevu. Magistar je finansijskog menadžmenta te osnivač i predsjednik Udruženja Urban . Osnivač je Muzeja ratnog djetinjstva i autor više knjiga. Muzej ratnog djetinjstva temelji se na knjizi Djetinjstvo u ratu koja je objavljena 2013. godine. Knjiga je specifična po tome što okuplja preko 1000 kratkih sjećanja (dužine SMS poruke) od isto toliko ljudi koji su bili djeca u ratu. Eksponati Muzeja ratnog djetinjstva su raznoliki, od pisama i fotografija do komada odjeće ili čak baletnih šlapica. U  kolekciji trenutno ima preko 4000 eksponata iz BiH te preko 50 eksponata djece izbjeglica iz Sirije.

Podsjećamo, Muzej ratnog djetinjstva u decembru prošle godine je dobio muzejsku nagradu Vijeća Evrope u programu Evropski muzej godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments