Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPromocija knjige „Zašto ne volim juli, čupavice moja“ u Gradačcu

Promocija knjige „Zašto ne volim juli, čupavice moja“ u Gradačcu

Uoči vikenda u Kulturno-sportskom centru „Skenderija“ u Gradačcu pred više od 100 posjetilaca održana je promocija knjige „Zašto ne volim juli, čupavice moja“, autorice Indire Ćosić Smajlović iz Srebrenika.

Uz samu autoricu, o ovoj knjizi na promociji su govorile i Nikolina Husičić i Žana Hadžikasimović. Knjiga je pisana prema istinitom događaju i predstavlja potresnu životnu priču jedne hrabre majke koja je, smrću kćerke jedinice, izgubila sve u životu i uprkos svemu nastavila da se bori i dalje kroz život na način koji mogu da razmiju samo oni koji su kroz život išli trnovitim putem. Autorica u knjizi govori o tragičnoj sudbini njene kćerke Jasmine koja je s nepunih 15 godina preminula od posljedica karcionoma kostiju.

Ova hrabra žena, koja je u životu, kako sama kaže, imala milion uspona i padova, do u detalje je opisala višegodišnju borbu za život svoje čupavice Jasmine koju je, nažalost, na kraju izgubila. Autorica u knjizi ispoljava snažne emocije, pokušavajući da objasni kroz šta je sve prošla u toku višgodišnje borbe za zdravlje svoje kćerke jedinice, pri čemu istovremeno objašnjava  i šta proživljavaju sve majke koje se suočavaju sa sličnim problemom.

Cjelokupan prihod od prodaje ove zanimljive knjige, kako je istakla sama autorica, bit će usmjeren u humanitarne svrhe. Cilj joj je, kako kaže, da osnuje fondaciju koja će nositi ime njene kćerke Jasmine, kako bi  se osigurala sredstva za liječenje djece oboljele od raka i time dala svoj simboličan doprinos u borbi protiv ove opake bolesti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments