Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETProšli kroz crveno pa bježali od policije

Prošli kroz crveno pa bježali od policije

Službenici Policijske stanice Istok u Tuzli, jučer oko 15.55 sati, vršeći kontrolu saobraćaja u naselju Simin Han, primijetili su da su dvije muške osobe na motociklu marke “Kavasaki” prošle kroz crveno svjetlo.

Nakon toga uslijedila je policijska potjera i hapšenje dvojice bjegunaca.

– Policijski službenici su pokušali zaustaviti motocikl, ali se vozač nije zaustavljao te je nastavio kretanje u pravcu Tuzle. Tokom bjekstva vozač motocikla je pokušao skrenuti na raskrsnici puta u naselju Sjenjak, a tada je udario u službeno vozilo policije, usljed čega je došlo do pada motocikla na kolovoz – navode u MUP-u TK.

Brzom intervencijom policije, navode u MUP-u, vozač i saputnik su spriječeni u pokušaju bijega, nakon čega su lišeni slobode.

– U navedenoj saobraćajnoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na motociklu je pričinjena manja materijalna šteta. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je motociklom upravljao A.H. (24), dak je suvozač bio M.B. (19), obojica iz Kalesije. Daljnjim provjerama utvrđeno je da vozač motocikla nema položen vozački ispit A kategorije te da za motocikl ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju – navode u MUP-u.

Potrebne mjere poduzeli su policijski službenici Policijske stanice Istok.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments