Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPrva OŠ realizirala je projekt opremanja posebnog defektološkog kabineta

Prva OŠ realizirala je projekt opremanja posebnog defektološkog kabineta

Prva osnovna škola Srebrenik, u saradnji s Udruženjem roditelja djece i omladine s poteškoćama u razvoju „Ruke povjerenja“, realizirala je projekt opremanja  posebnog defektološkog kabineta.

Prema riječima Harisa Mehmedovića, direktora Prve OŠ Srebrenik, u opremanje kabineta uloženo je 6.500 maraka, a sredstva je doniralo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u sklopu projekta pod nazivom „Poboljšanje uslova života djece i mladih s teškoćama u razvoju“.

Doniranjem didaktičkog i drugog materijala, realizaciju ovog projekta podržalo je i Udruženje roditelja djece i omladine s poteškoćama u razvoju Srebrenik. Opremanjem posebnog defektološkog kabineta, prema riječima Mehmedovića, osigurani su optimalni uslovi za dodatnu edukaciju učenika s teškoćama u razvoju.

Pored opremanja defektološkog kabineta, menadžment ove ustnoave, u saradnji s Vijećem roditelja, realizirao je i projekt nabavke novih klupa i stolica za tri učionice. U nabavku novog školskog namještaja, prema riječima Mehmedovića, uloženo je 9.105 maraka, a projekt je, uz donatorske priloge roditelja, finasiran i sredstvima od posebnog donatorskog koncerta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments