Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPrva OŠ u Srebrenik nabavila mobilni gusjeničar

Prva OŠ u Srebrenik nabavila mobilni gusjeničar

Humanitarna organizacija „Save the children“ donirala je Prvoj osnovnoj školi u Srebreniku takozvani mobilni gusjeničar, čija je tržišna vrijednost oko 8.000 maraka.

Riječ je o savremenom uređaju koji, efikasnim transportom djece u invalidskim kolicima na više spratove školske zgrade, pomaže nepokretnim učenicima da lakše savladavaju arhitektonske barijere unutar škole.

–„Humanitarna organizacija Save the children prepoznala je napore koje ulažemo na uključivanju djece s poteškoćama u razvoju u redovnu nastavu. Zahvaljujući ovoj donaciji, nepokretnim učenicima naše škole koji se nalaze u invalidskim kolicima, omogućen je pristup svim kabinetima na spratu školske zgrade, a samim tim i potpuna inkluzija djece s poteškoćama u razvoju u redovnu nastavu“, ističe Haris Mehmedović, direktor Prve OŠ Srebrenik.

Iako se radi o efikasnom uređaju koji znatno olakšava svakodnevne aktivnosti učenika s poteškoćama u razvoju, menažment ove ustanove nastavlja s aktivnostima na uklanjanju arhitektonskih barijera. Kako ističe direktor Mehmedović, u pripremi je projekat nabavke i ugradnje lifta vrijedan 40.000 maraka koji bi se trebao realizirati do kraja tekuće školske godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments