Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPU Gračanica/Lišeno slobode jedno lice, oduzeta puška i drugi predmeti

PU Gračanica/Lišeno slobode jedno lice, oduzeta puška i drugi predmeti

Dana, 21.01.2018.godine službenici policije PS Doboj Istok su postupajući po zaprimljenoj prijavi da se na području općine Doboj Istok u vozilu nalazi nepoznato lice, izašli na lice mjesta gdje su zatekli lice koje se nakon započetog razgovora vozilom udaljilo od službenika policije. Brzom intervencijom policije, lice je sustignuto na području Gračanice, te je lišeno slobode, a radi se o M.D., rođen 1960.godine nastanjen na području općine Lopare, koje je od ranije poznato policiji.

Pregledom navedenog vozila, na kojem su bile postavljene lažne registarske tablice, pronađena je automatska puška sa 27 komada puščane municije, dvije crne kape slične tzv. „fantomkama“, crne rukavice, alat, kao i drugi predmeti koji mogu biti pogodni za izvršenje krivičnih djela.

Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Gračanica, a o događaju je upoznat kantonalni tužilac, koji je naložio da se lice nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, preda Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelom iz člana 23. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti FBiH u vezi sa članom 2. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

U vezi navedenih krivičnih djela, kao i krivičnog djela Pripremanje krivičnog djela iz člana 339. Krivičnog zakona FBiH, licu M.D. je danas 23.01.2018.godine od strane nadležnog Suda određena mjera pritvora.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments