Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETRekonstrukcija puta i podizanje mosta na rijeci Tinji u blizini SRC „Orion

Rekonstrukcija puta i podizanje mosta na rijeci Tinji u blizini SRC „Orion

Radnici firme „Jata Group“ Srebrenik započeli su radove na rekonstrukciji dionice lokalnog puta Ormanica-Gornji Hrgovi, od priključka na magistralni putni pravac  Tuzla-Orašje do SRC „Orion“, u dužini od 220 metara.

U sklopu ovog projekta postavit će se novi tampon i dva sloja afalta te cijevi za odvodnju površinskih voda, a obavit će se i rekonstrukcija mosta na rijeci Tinji u blizini SRC „Orion“.  Projektom je previđeno da se znatno podigne nivo puta na dionici koju ugrožavaju poplave i da se poveća visina mosta, kako bi se povećao protok vode u slučaju poplava. U sklopu ovog projekta obavit će se i radovi na regulaciji korita rijeke Tinje nizvodno od mosta do granice sa susjednim općinama.

Kako bi se obezbijedio nesmetan prilaz do naselja Gornji Hrgovi i privrednih subjekata na lijevoj obali Tinje, dok traju radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca, izgrađeni su privremeni alternativni put i improvizirani most.

Prema riječima Adnana Bijelića, savjetnika općinskog načelnika za privredu, u ove radove uložit će se 147.000 maraka, a sredstva je osigurala Općina Srebrenik. Radovi bi se trebali okončati u roku od 60 dana, a realizacijom ovog projekta spriječit će se izlijevanje rijeke Tinje na lokalnu saobraćajnicu i privredne i stambene objekte u blizini mosta u Ormanici.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments