Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeMAGAZIN„Sevdah koncept“ Srebrenik oduševio Brčake

„Sevdah koncept“ Srebrenik oduševio Brčake

Na poziv Vlade Distrikta Brčko i Bošnjačke zajednice kulture „Ihlas“, članovi Centra za muzičko obrazovnaje i kulturu „Sevdah koncept“ iz Srebrenika uzeli su učešća na završenoj večeri tradiconalne kulturne manifestacije „Bošnjački dani kulture – Brčko 2018“.

Mladi harmonikaši i vokalni solisti „Sevdah koncepta“, odličnom izvedbom bosanskih sevdalinki razgalili su dušu velikog broja Brčaka, koji su s oduševljenjem horski pjevali poznate tradicinalne pjesme s talentiranim gostima iz Srebrenika.

Na koncertu tradicionalne muzike u velikoj sali Doma kulture u Brčkom, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, sjajnim izvedbama bosanskih sevdalinki predstavili su se Selma Hasanović, Majra Buljubašić, Vedin Mustafić, Emil Buljubašić, Eldar Selimović i Mahir Delić. Sve izvođače pratio je orkestar s učenicima tradicionalne muzike “Sevdah koncept” na čelu s Nerminom Hasanovićem.

Veličanstveni koncert mladih harmonikaša i vokalnih solista iz Srebrenika završen je instrumentalnom izvedbom pod nazivom “Razgovor harmonika”, a u veliko narodno kolo uključili su se i brojni Brčaci.

Udruženje građana Centar za muzičku kulturu i obrazovanje “Sevdah koncept” prije šest  godina formirala je grupa zaljubljenika u tradicionalnu muziku s ciljem očuvanja i afirmacije bosanske sevdalinke.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments