Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeMAGAZINU Srebreniku promovirana knjiga „Gluho doba“ autorice Hasibe Saračević

U Srebreniku promovirana knjiga „Gluho doba“ autorice Hasibe Saračević

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Srebrenik, u velikoj sali Medžlisa održana je promocija knjige „Gluho doba“ autorice Hasibe Saračević iz Lukavca.

Na početku promocije odlomke iz Kur’ana proučila je Nedžada Junuzović, a ovo književno veče učenjem ilahija uljepšale su Amina Čizmić, Edisa Čizmić i Jasmina Džaferović. U ime Medžlisa okupljenim ljubteljima pisane riječi obratila se Edina Mujkić, koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa IZ Srebrenik.  Uz samu autoricu, o knjizi „Gluho doba“ na promociji je govorila i recezentkinja ove publikacije prof. Emira Kavazović iz Gradačca.

–„Metafora samog naziva „Gluho doba“ poveznica je s onim gluhim dobom autoričinog djetinjstva, ali i današnjim gluhim dobom modernosti koje pred očima svih nas na daskama života igra predstave s najjačim adutima, uzima nam vrijeme, opija nas nebitnošću i prolaznošću. Prvo gluho doba autorica je pobijedila iskrom nade koju je ponijela iz mekteba, dok ovo današnje gluho doba pobjeđuje iskrom dobra koju nosi kud god hodi“, istakla je Kavazović.

Autorica knjige je pred velikim brojem posjetilaca govorila o svom djetinjstvu i periodu školovanja, opisujući traume koje joj pritišću srce, ali i o snazi njene majke, snazi nene dove i svoje želje da uprkos problemima kroz koje je prolazila u djetinjstvu svoj život ispuni vjerom i znanjem. Hasiba Saračević rođena je 1969. godine u Glodima kod Zvornika. Osnovnu školu završila je u Donjoj Kamenici, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, a Islamski teološki fakultet u Zenici. Kao vjeroučitelj radi u OŠ „Lukavac Grad“ u Lukavcu, a 2015. godine imenovana je za koordinatoricu za ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments