Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku svečano otvorena novoizgrađena benzinska pumpa firme „Ali kompany“ (VIDEO)

U Srebreniku svečano otvorena novoizgrađena benzinska pumpa firme „Ali kompany“ (VIDEO)

U prisustvu predstavnika privrednog i političkog života Općine Srebrenik te brojnih građana, danas je u Ćehajama kod Srebrenika svečano otvorena novoizgrađena benzinska pumpa firme „Ali kompany“ iz Srebrenika. Simboličnim presijecanjem vrpce, novi poslovno-uslužni objekat su otvorili Hasan Ferhatović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK,  Alija Zahirović, dirketor firme „Ali kompany“ i Nihad Omerović, načelnik Općine Srebrenik. Obraćajući se brojnim gostima, direktor firme Alija Zahirović je izrazio nadu da će novootvoreni objekat poboljšati kvalitet života i Općinu Srebrenik pretvoriti u lokalnu zajednicu u kojoj će mladi naći mjesto za bolji život. Ministar Ferhatović je naglasio da Vlada Tuzlanskog kantona nije bila i nikada neće biti prepreka kada je u pitanju otvaranje ovakvih objekata te da su resorne kantonalne službe na vrijeme ispoštovale sve svoje obaveze kada je u pitanju administrativna procedura. Čestitajući vlasniku firme na ovom velikom poslovnom uspjehu, načelnik Omerović je istakao da je ovo još jedna lijepa poslovna priča o proširenju djelatnosti koja je rezultat efikasnog poslovanja i odgovornog rada menadžmenta ove kompanije. Naglasivši da će Općina Srebrenik pružiti maksimalnu podršku naporima poslovnih subjekata na otvaranju novih pogona, načelnik Omerović je direktoru kompanije Aliji Zahiroviću uručio priogodan poklon, umjetničku sliku s likovne kolonije „Majevica“ u Srebreniku.

U sklopu novootovrene benzinske pumpe, rečeno je na svečanosti, nalazi se i savremeni restoran i servis za popravku motornih vozila. U izgradnju benzinske pumpe i pratećih objekata uloženo je oko 2 miliona maraka, a posao je dobilo deset novih radnika, dok je u planu zapošljavanje još 10 do 15 radnika.

U Srebreniku otvorena jedna od najmodernijih benzinskih pumpi u Federaciji BiH

U Srebreniku otvorena jedna od najmodernijih benzinskih pumpi u Federaciji BiH.Otvaranjem nove poslovne jedinice preduzeća "Ali-company" uz 50 postojećih omogućeno je upošljavanje desetak novih radnika , a u narednom periodu planirano je i novo upošljavanje. Realizaciju ovog projekta podržala je Vlada Tk.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Freitag, 26. Januar 2018

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments