Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETStanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim

Stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim

U Orašju je 18. i 19. januara održan redovni sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije (FUP) i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, na kojem je stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim.
Sastanku su prisustvovali svi policijski komesari, kao i predstavnici međunarodnih organizacija (OHR, Evropska komisija..).
Između ostalog, na dnevnom redu sastanka bila je Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za 2017. godinu, a koja je sačinjena na osnovu rezultata rada kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.
Nakon razmatranja Informacije, stanje sigurnosti na području Federacije BiH ocijenjeno je kao zadovoljavajuće u svim segmentima (kriminalitet, saobraćaj, javni red i mir…).
Sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo pozitivnim trendovima u svim oblastima policijskog rada, koji je ocijenjen izuzetno uspješnim.
Također, razmatrana su pitanja iz domena policijskog djelovanja, a koja će biti aktuelna i provođena tokom tekuće 2018. godine, saopćeno je iz FUP-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments