Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETCijene električne energije za kategoriju domaćinstva ostaju iste

Cijene električne energije za kategoriju domaćinstva ostaju iste

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK je na današnjoj sjednici dala saglasnost na prijedloge cijena usluga javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Cijene električne energije za kategoriju domaćinstva ostaju iste, odnosno neće se mijenjati u odnosu na važeće. U kategoriji Ostala potrošnja na naponskoj razini 0,4 kV (kilovolt), za kupce I. tarifne grupe s priključnom snagom većom od 23 kW (kilovat) doći će do povećanja ukupne prosječne cijene 3,6%.

Za kupce s priključnom snagom manjom od 23 kW, odnosno, za kupce iz II. i V. tarifne grupe koji posjeduju dvotarifno brojilo predloženo je smanjenje ukupne prosječne cijene za 0,71%, odnosno, 0,56% za kupce koji posjeduju jednotarifno brojilo.

Cijene usluge ovog javnog opskrbljivača će se primjenjivati od 1.4.2018. godine.

U cijenu usluge javnog opskrbljivača nije uračunata naknada za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i iznos poreza na dodanu vrijednost koji se evidentiraju na svakom pojedinačnom računu kupca.

Odluka o davanju suglasnosti JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo na prijedlog cijene usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge će biti objavljena na internetskoj stranici i oglasnoj ploči FERK-a, te u Službenim novinama Federacije BiH, saopćeno je iz FERK-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments