Četvrtak, 11 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKEko ˝Seona-Ratiš˝ promoviše energetsku efikasnost

Eko ˝Seona-Ratiš˝ promoviše energetsku efikasnost

Udruženje Eko ˝Seona-Ratiš˝ je organizovalo promociju energetske efikasnosti kroz projekat povećanja svijesti o energetskoje fikasnosti kuća i javnih objekata sa osvrtom na utopljavanje dvorane u Srebreniku.

U nekoliko osnovnih škola na području Općine Srebrenik održati će se tematski časovi i predavanja te će učenici i roditelji biti detaljno i stručno upoznati sa princimima energetske efikasnosti.
Nastavnici u školama će dobiti stučnu literaturu za rad za na teme koje budu obrađivane, a koje se tiču energetske efikasnosti, osim tog podijeliti će se 1000 komada brošura u kojima se objašnjavaju termini pasivne aritekture, toplinske izolacije, grijanja i hlađenja, rasvjete i električnih uređaja-uz osvrt na ulaganja i uštede ukoliko se svi principi ispoštuju.

Osim toga učenici će na časovima dobiti i set naljepnica koje pozivaju na štednju vode, električne energije, energije za zagrijavanje kao i stalni podjetnik da kućanske aparate treba gasiti, kako se nebi bespotrebno rasipala energija.

Molimo sve građane da o utopljavanju svojih kuća počnu ozbiljno razmišljati, da se posavjetuju sa stručnim osobama i u konačnici naprave proračun koliko se samo ulaganje i štednja energije isplati.
Odnosno da na ovu temu pričaju sa komšijama koji su već svoju kuću izgradili u skladu sa principima energetske efiaksnosti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments