Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETEvo kakvo nas vrijeme ocekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme ocekuje u narednim danima

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -7 i -3, na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između 1 i 4, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 2 stepena Celzijusa.

U utorak  Bosni oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments