Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeEvo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice
Array

Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

Utorak, 06.02.2018., prognoziraju se nove padavine koje se očekuju sa juga u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. Većinom u nizinama kiša. Snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg. U većem dijelu zemlje slabo jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U srijedu, 07.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, ujutro i u dijelu centralne Bosne. Izgledno je novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim područjima kiša. Na planinama će padati snijeg. U Bosni padavine uglavnom prije podne. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Bosni najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3°C. U Bosni najviša dnevna temperatura zraka za Krajinu, zapad i sjever od -1 do 3°C, u ostalim područjima od 4 do 8°C. U Hercegovini temperatura zraka između 5 i 9°C, na jugu i do 12°C.

U četvrtak, 08.02.2018., u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Slab snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Od sredine dana djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments