Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETMinistarstvo za ljudska prava i izbjeglice predstavlja portal za dijasporu

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice predstavlja portal za dijasporu

U vlasništvu Ministarstva za ljudska prva i izbjeglice sutra će biti pokrenut prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba.

O tome će na sutrašnjoj pres-konferenciji govoriti ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) Nirvana Pištoljević.

Na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH kao i bh. diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkog iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano učešće iseljenika u kreiranju javnih politika u nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem javnih konsultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama kao i javni pozivi sa informacijama o mogućnosti finansiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva.

Portal je kreiran u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments