Mirza Selimović najavio novu pjesmu i koncert u Srebrenik

0

Mirza Selimović se  u protekle dvije godine svojim pjesmama progurao u sami vrh muzičke estrade, a nakon potpunog pogotka i dueta sa Ivanom Selakov, svoju publiku ponovo je odlučio obradovati novim singlom.

Preko zvaničnih stranica Mirza je zakazao promociju nove pjesme pod nazivom “Mjesto zločina” za 12. februar u 20.00h. Tekst potpisuje Mirjana Dević, za muziku je zaslužan Joca Savić, aranžman je radio Vladan Popović, a za spot se pobrinuo provjereni Vedad Jašarević.

Pored novog singla, Mirza je odlučio i svoju publiku u rodnom gradu počastiti koncertom u Srebreniku u klubu “Trocadero”, gdje će pred svojim sugrađanima zapjevati i promovisati novu pjesmu. Nastup je zakazan za 23. februar, a prije toga ovaj mladi pjevač i trenutno jedna od najpopularnijih “Zvezda Granda” odradit će nastupe i u Beču u klubu Village (10,02), Podgorici (16.02.), Požarevcu (17.02.).

“Nakon dueta sa mojom kolegicom Ivanom naporno radimo i došlo je vrijeme da izdamo novi singl. U pripremi je i novi album koji bi trebao izaći do kraja godine, a nekoliko pjesama je već snimljeno i čekamo ekranizaciju istih. Jedna od njih je i “Mjesto zločina” koja je gotova i promocija je zakazana za 12. februar u 20.00h, na zvaničnom youtube kanalu.

Riječ je o baladi koju je radio trio Mirjana Dević – Joca Savić – Vladan Popović, a vjerujem da će se skoro svi moći pronaći u stihovima pjesme. Nakon toga vjerovatno slijede i singlovi u saradnji sa Banetom Opačićem, ali to ćemo zvanično objaviti u narednom periodu. Odlučili smo uklopiti i nastup u mom gradu Srebreniku nakon više od godinu dana, pa ćemo novu pjesmu zajedno pjevati i u Trocaderu 23. februara. Druženje i promocija pjesme slijedi u narednim danima i u Beču, Podgorici, Požarevcu, Banjoj Luci.. Kompletan spisak datuma i gradova nalazi se na mojim zvaničnim stranicama na facebooku i instagramu.” – izjavio je Mirza Selimović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here