Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOve godine duplo manje „markica“ za boračke kategorije

Ove godine duplo manje „markica“ za boračke kategorije

Služba za boračko invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada Tuzla izvršila je neophodne pripreme za podjelu premije zdravstvenog osiguranja – „markica“ za  2018-tu godinu za korisnike prava po osnovu boračko-invalidske zaštite, te uputila Javni poziv pripadnicima branilačke populacije,  da će podjela premija zdravstvenog osiguranja (“markica”) početi od 26.02.2018.godine u terminu od 08-12,00 h. Ove godine broj podjeljenih markica biće znatno manji zbog odluke Vlade kantona o oslobađanju od participacije pojedinih korisnika.

 

„Između ostalih premiju zdravstvenoh osiguranja putem Službe neće moći ostvariti ona lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ne zato što neće dobiti markicu, nego su oslobođena participacije. Dakle, svi iz kruga korisnika boračko invalidske zaštite koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ili su nezaposleni a ne nalaze se moraće obaviti tu prijavu na evidenciju zavoda i na taj način će zapravo dobiti potvrdu, odnosno pečat u svoju knjižicu da su oslobođeni od participacije“, izjavila je Admira Atić – Tupković, šefica Službe za boračko invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada Tuzla.

 

Pravo na dodjelu markica putem Službe imaju članovi porodica šehida, članovi porodica poginulih boraca, RVI, dobitnici najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, a koji se ne nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje.

 

„Ove godine smo iz tih razloga zadužili puno manje markica, otprilike duplo manje nego prošle godine, ali naravno ukoliko krug korisnika bude veći moćićemo taj broj i dupunjavati. Sve ostale informacije naši korisnici mog dobiti u Slubi, u zgradi Jupiter, a i u svojim matičnim organizacijama i udruženjima“, objasnila je Atić Tupković.

 

Podjela premija zdravstvenih osiguranja „markica“, biće obavljena u terminu od 08-12,00 h sati u prostorijama Službe za boračko invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada u zgradi Jupiter koja se nalazi u ul.Aleja Alije Izetbegovića br.4, kao i boračkim udruženjima i organizacijama, u JU Dom penzionera Tuzla.

Uputstvo kojim je utvrđeno vrijeme i način uplate participacije, način ostvarivanja prava na oslobađanje participacije i druga pitanja od značaja za provođenje Odluke o neposrednom učešću utvrdio je Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Predviđeni rok za  uplatu premije osiguranja za 2018. godinu je 31.03.2018. godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments