Četvrtak, 11 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPoslanici podržali da se uvede jedinstven broj za hitne slučajeve 112

Poslanici podržali da se uvede jedinstven broj za hitne slučajeve 112

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u drugom čitanju usvojili su dopune Zakona o komunikacijama koje predviđaju uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve na cijeloj teritoriji BiH

Poslanici su odbili danas dati novi rok nadležnoj komisiji za dostavlјanje izvještaja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona koje predlažu poslanici Nezavisnog bloka.

Nije bilo entitetske većine na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u bh. institucijama koje su predložili poslanici Aleksandra Pandurević (SDS), Borjana Krišto (HDZ) i Mirsad Isaković (SBB).

U prvom čitanju podržane su izmjene Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH koje je predložio Vijeće ministara BiH, a prihvaćeno je i negativno mišljenje Ustavnopravne komisije za izmjene Zakona o državnoj službi u bh. institucijama te se zakon smatra odbijenim.

Usvojeni su izvještaji Ureda za reviziju za deset bh. institucija koje su dobile mišljenje s rezervom kao i nekoliko zaključaka kojima bi se trebao unaprijediti sistem poslovanja državnih institucija.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments