Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPretresi na području Gradačca i Gračanice, pronađen dio ukradeni stvari

Pretresi na području Gradačca i Gračanice, pronađen dio ukradeni stvari

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Gradačac) su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli Izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv I.B., rođen 1995.godine nastanjen na području općine Gradačac, M.D., rođen 1976.godine nastanjen na području općine Gradačac, Z.K., rođen 1976.godine trenutno nastanjen na području općine Gradačac, S.B., rođen 1976.godine nastanjen na području općine Gračanica i M.F., rođen 1986.godine nastanjen na području općine Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da su: I.B. i M.D. pojedinačno ili zajedno na području općine Gradačac počinili ukupno 7 krivičnih djela Krađa, 2 krivična djela Teška krađa, 1 krivično djelo Oštećenje tuđe stvari i 2 KD-a Teška krađa na području općine Gračanica, te osnova sumnje da je na području općine Gradačac M.F. počinio 3 KD-a Prikrivanje, Z.K. 1 krivično djelo Prikrivanje i S.B. jedno krivično djelo Prikrivanje.

Nad navedenim licima je u ranijem periodu izvršena kriminalistička obrada, te su izvršeni pretresi određenih objekata i vozila na šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica, u kojima je pronađen dio predmeta koji potječu iz krivičnih djela, a koji su nakon prepoznavanja vraćeni vlasnicima.

Inače, riječ je o krivičnim djelima počinjenim, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u vremenskom periodu od mjeseca marta do mjeseca juna 2017.godine, na štetu više građana općina Gradačac i Gračanica, u kojima su predmet otuđenja bili moped, motokultivator, kosilice, razni alati, peći, auto dijelovi, LCD TV, kućanski aparati, CD-ovi i drugi predmeti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments