Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPretresi u Tuzli

Pretresi u Tuzli

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Tuzla i PS Istok) su dana 31.01.2018.godine u Tuzli, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres na dvije lokacije, porodičnih kuća  i pomoćnih objekata  vl. R.M., rođen 1962. godine i  V.H., rođen 1998. godine oba iz Tuzle,  zbog osnova sumnje da će se pronaći predmeti koji se mogu dovesti  u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Prilikom pretresa  kod  R.M. pronađen je pištolj, 6 kom municije cal 7,62, lovačkih nož,  veća količina posuđa koja najvjerovatnije potiče iz krivičnih djela, a pilikom pretresa kod V.H. pronađena je jedna manja pvc. kesica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ „Amfetamin- speed“, jedan veći paket od pvc. folije u kojoj se nalaziala biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, te jedan manji komad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv  V.H.  Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 KZ FBiH, a  protiv R.M.će biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka (Zakon o oružju i municiji TK-a).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments