Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETStanje na putevima

Stanje na putevima

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima u višim predjelima centralne, zapadne i sjeverozapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce Olovo-Kladanj i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i puteve na području BihaćaBosanskog PetrovcaVelike Kladuše i Kupresa. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Pojačan oprez savjetujemo i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Posebno izdvajamo puteve preko planinskih prevoja, kao i dionice koje prolaze kroz usjeke. Na magistralnom putu M-17 Konjic-Mostar skrećemo pažnju na jake udare vjetra. Apelujemo na vožnju prilagođenu uslovima na putu i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode prema ski centrima i aktuelnim zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments