Nedjelja, 28 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETAlmin Alić prvostepeno osuđen na 15 godina i 9 mjeseci zatvora

Almin Alić prvostepeno osuđen na 15 godina i 9 mjeseci zatvora

 

Kantonalni sud Tuzla donio je osuđujuću prvostepenu presudu za Almina Alića (27) iz Banovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i 9 mjeseci zbog krivičnih djela ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

U jedinstvenu kaznu zatvora, uz pojedinačne kazne za pomenuta krivična djela,  Aliću je uračunata i kazna od jedne godina zatvora iz opozvane uvjetne osude za krivično djelo koje je počinio 2013. godine.

Optužnicom ovog Tužilaštva Alić se tereti da je 14. februara 2017. godine oko ponoći u  restoranu u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći  suzavac u spreju,  onesposobio i nožem  napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je  napao i drugog zaštitara u objektu,  nožem zamahnuo u pravcu njegove glave kako bi ga usmrtio, ali mu je  nanio  povrede na  lijevoj ruci koju je zaštitar  podigao kako bi se odbranio od napada.

Alić je  također razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Optuženi se poslije toga  automobilom odvezao do Doma zdravlja u Živinicama, jer je tokom ovih događaja i sam bio povrijeđen. Tu su ga našli  pripadnici Policijske uprave  Živinice  kako bi ga lišili slobode, te je napao jednog  policajca i udario ga pesnicom  u glavu i nanio mu povrede.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments