Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDeblokirani putevi kod Sarajeva, Zenice i na Ivan Sedlu, petlja Šićki Brod...

Deblokirani putevi kod Sarajeva, Zenice i na Ivan Sedlu, petlja Šićki Brod i dalje blokirana

Ova informacija za Klix.ba je potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a dežurni operativni je rekao da je magistralni put M-17 Zenica – Doboj trenutno prohodan.

Naime, borci koji su protestvovali u Žepču nakon 16 sati blokade, jutros oko 3 sata, nakon razgovora s policijom, deblokirali su magistralni put M-17, a deblokada je tri sata poslije nastupila i na Blatuškoj petlji u Zenici. Borci su istakli kako ih je policija upoznala da je deblokiran put i kod Žepča te da će morati iskoristiti zakonske ovlasti, ako sami ne odblokiraju put, zbog čega je oko 150 boraca samovoljno se povuklo s ceste.

Iz MUP-a ZDK su dodali da su u toku pregovori s demobilisanim borcima u Karušama kod Doboja te da očekuju da će i na toj dionici puta ubrzo biti pušten saobraćaj.

Odblokiran je saobraćaj na planinskom prevoju Ivan koji su u srijedu ujutro blokirali predstavnici boračkih udruženja, potvrđeno  je u MUP-u HNK. “Borci se još uvijek nisu razišli, radi se na tome, ali saobraćaj je odblokiran”, kazali su  iz MUP-a HNK.
Kako su za Klix.ba potvrdili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) incidenata na tuzlanskoj petlji sinoć nije bilo.

Još uvijek nije poznato kada će se demobilisani borci povući sa saobraćajnica te najveće saobraćajno čvorište na području TK učiniti prohodnim.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments