Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKIzborna Skupština Udruženja penzionera Srebrenik

Izborna Skupština Udruženja penzionera Srebrenik

U prostorijama srebreničkog Doma kulture održana je godišnja Skupština Udruženja penzionera Srebrenik, na kojoj  su usvojeni Program rada i Finansijski plan za 2018. godinu, te verifikovani mandati delegatima novog saziva Skupštine i izabrano  rukovodstvo ove organizacije.

Jednoglasnom odlukom delegata za predsjednika Skupštine izabran je Esad Husanović, dok je dužnost dopredsjednika povjerena Novaku Miladinoviću. Za predsjednika Izvršnog odbora ponovo je izabran  Salko Hodžić, koji je i u proteklom četverogodišnjem mandatu obavljao ovu funkciju, dok je dužnost zamjenika predsjednika srebreničke penzionerske organizacije povjerena Antunu Gudeljeviću.

Prioritet u narednom periodu, prema riječima predsjednika Hodžića, imat će aktivnosti na daljoj stabilizaciji Fonda solidarnosti i omasovljenje članstva. Kako je istakao Hodžić, Udruženje penzionera okuplja 4.051 penzionera, a na području ove općine registrirano je 5.970 penzionera, tako da preko 1.900 penzionera još nije učlanjeno u ovu organizaciju.

U skladu s usvojenim programskim dokumentima, u ovoj godini planirani su ukupni prihodi Udruženja penzionera Srebrenik u iznosu od 306.893 marke. Blizu 80 posto prihoda usmjerit će se za isplatu pomoći penzionerskim porodicama za troškove sahrane umrlih penzionera, a preostalih 20 posto izdvojit će se za banjsko liječenje, obilazak bolesnih penzionera i troškove rada ovog udruženja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments