Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana izvještajno-izborna Skupština BZK „Preporod“ Srebrenik

Održana izvještajno-izborna Skupština BZK „Preporod“ Srebrenik

U prostorijama srebreničkog Doma kulture održana je redovna Skupština Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Srebreneik, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu za protekl period i Program rada za 2018. godinu te izabrano novo rukovodstvo.

Kako je istakao dosadašnji predsjednik dr. Nermin Tursić, u sklopu BZK „Preporod“ Srebrenik uspješno djeluju klubovi književnika, historičara, umjetničkih stvaralaca i sazlija koji svake godine uspješno organiziraju više tradicionalnih kulturnih manifestacija općinskog i regionalnog karaktera. U sklopu „Preporoda“ uspješno djeluje i biblioteka koja u svom fundusu ima više stotina djela, a u cilju stvaranja boljih materijalnih uslova za rad ove kulturne zajednice, prema riječima Tursića, ovih dana realiziran je i projekt renoviranja prostorija u koji je uloženo preko 5.000 maraka.

U narednom periodu, rečeno je na sjednici, uz organizaciju već afirrmisanih kulturnih manifestacija, posebna pažnja će se posvetiti očuvanju kulturnog identiteta Bošnjaka. Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena su priznanja i zahvalnice za doprinos u realizaciji brojnih kulturnih manifestacija, a posebno priznanje odato je dosadašnjem predsjedniku Tursiću koji se odrekao naknade za obavljanje funcije predsjednika, čime je ovom kulturnom društvu u  proteklih šest godina uštedio destak hiljada maraka.

U izbornom dijelu sjednice za predsjednika BZK „Preporod“ Srebrenik jednoglasnom odlukom delegata Skupštine izabran je Razim Slanjankić, a izabran je i novi Izvršni odbor od devet članova.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments