Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPretresi na 11 lokacija u više općina TK, među njima i u...

Pretresi na 11 lokacija u više općina TK, među njima i u Srebreniku, nađeno oružje i droga

Postupajući po naredbama općinskih sudova, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (SKP MUP TK, OKP PS Živinice, PS Srebrenik i Jedinice policije za specijalnu podršku) jučer su izvršili pretrese na ukupno 11 lokacija na području općina Živinica, Srebrenika, Lukavca, Gračanice i Tuzle.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzetp: automatska puška cal 7,62 mm, pištolj cal 8mm, gasni pištolj,  99 kom. municije, 25 manjih  pakovanja pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, jedno pakovanje u foliji u kojoj se nalazile tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Extazy“, „Joint“, digitalna vaga, dva televizora, autokasetofon, laptop i dr. predmeti.

O navedenim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja navedenog događaja, nadležnom Kantonalnom tužiulaštvu TK-a biti dostavljeni Izvještaji o  učinjenom krivičnom djelu protiv M.S. rođen 1986. godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1. KZ FBiH i „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBH, E.Š. rođen 1988. godine iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. KZ FBiH, H.R. rođen 1995. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz čl. 371 KZ FBiH i S.K. rođen 1979. godine iz Srebrenika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji TK-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments