Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORTPrijateljsko takmičenje Specijalna olimpijada „Parallel“ u Tuzli

Prijateljsko takmičenje Specijalna olimpijada „Parallel“ u Tuzli

U periodu od 7. do 12. maja, Tuzla će biti domaćin trećeg po redu Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „Parallel“, koji se organizuje s ciljem promocije prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju, te njihove integracije u društvo. Organizator ovog projekta je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“ u saradnji sa Medicinskim fakultetom, Univerzitetom u Tuzli, Fakultetom za tjelesni odgoj i sport, Ljekarskom komorom TK i Specijalnom olimpijadom BiH.

Cjelokupan projekat se realizuje pod sloganom: „Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!“

„Izuzetno smo ponosni što već treću godinu realizujemo projekat koji je međunarodnog karaktera i koji je mnogo složen, s obzirom da su sportska takmičenja samo jedan dio svega onog što pripremamo. Cilj nam je da našim radom prvučemo pažnju na osobe sa poteškoćama u razvoju, ali i da u kontinuitetu radimo s njima i da na kraju kruna svega bude ova manifestacija“, kazao je jedan od koordinatora projekta, Nermin Alibašić.

Pored sportskog dijela, u okviru Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „Parallel“ organizovati će se edukativne radionice, javna tribina, healthy program, te novina u odnosu na prošlu godinu je Veče humanosti i dobrote „Nismo drugačiji“.

„Želimo iz godine u godinu da povećavamo broj naših aktivnosti u kojim će učestvovati na različite načine i osobe sa poteškoćama u razvoju s ciljem njihove integracije s ciljem promovisanja njihovih prava i mogućnosti. Jedna od tih aktivnosti je i koncert pomoću kojeg želimo prikupiti sredstva za adaptaciju prostorija u kojim svakodnevno borave.”

Na Prijateljskom takmičenju Specijalne olimpijade “Parallel” obilježiti će se i 20 godina postojanja Specijalne olimpijade BiH, a gosti na manifestaciju će doći i predstavnici svjetske Specijalne olimpijade.

Ambasadori projekta su Amel Tuka, Igor Emkić, Asmir Begović, Elvir Bolić, Mirsad Bektić, Damir Hadžović i Roberto Soldić.

Slogan projekta: Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments