Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORT“Silver Kings”-i bilježe odlične rezultate

“Silver Kings”-i bilježe odlične rezultate

Mladi košarkaši Škole sporta “Silver Kings” Srebrenik, kao i prethodnih godina, i u ovoj takmičarskoj sezoni bilježe odlične rezultate u Ligi mladih Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Pioniri ove uspješne Škole sporta, nakon 17 odigranih kola, sa samo jednim porazom, usamljeni su na čelu tabele i za sada su najozbiljniji kandidat za osvajanje prvog mjesta. Uspješna je i  kadetska ekipa “Silver Kingsa” koja u svojoj konkurneciji trenutno dijeli prve mjesto s ekipama Slobode i Modriče.

–“Moram istaći da nam takmičarski rezultat nikad nije bio prioritet. Osnovni cilj nam da damo doprinos poboljšanju zdravlja djece, da ih odvojimo od računara i nezdravog načina života. Uz to, pokušavamo razvijati i njihovu odgovornost prema izvršavanju svakodnevnih obaveza, što na kraju mora dati kvalitet i rezultat”, ističe Edis Bajrektarević, predsjednik Škole sporta “Silver Kings” Srebrenik.

Sve utakmice “Silver Kingsa” su izuzetno dobro posjećene, što je, prema riječima Bajrektarevića, malo neobično za mlađe selekcije. Uz najmlađe muške selekcije, u Školi sporta “Silver Kings” se radi i sa djevojčicama koje su u protekloj 2017. godini postigle zapažene rezultate na turnirima u BiH i Hrvatskoj.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments