Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeMAGAZINSjajnim koncertom "Zefir" obilježio 10. godišnjicu postojanja i rada

Sjajnim koncertom “Zefir” obilježio 10. godišnjicu postojanja i rada

Sinoć je u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održan veličanstveni koncert Udruženja mladih “Zefir” Srebrenik, kojim je obilježena deseta godišnjica postojanja i rada ovog udruženja.

Koncertu je prisustvovalo blizu 500 posjetilaca, a velika sala srebreničkog Doma kulture bila je pretijesna da primi brojne ljubitelje tradicionalne bosanske sevdalinke. Uz hor, orkestar i vokalne soliste “Zefira”, na jubilarnom koncertu nastupili su i specijalni gosti doktori Nedžmija i Admir Suljić te Mirza Selimović, pobjednik šoua “Zvezde Granda”.

U proteklih deset godina kroz ansambl Udruženja mladih “Zefir” prošlo je više od 200 mladih muzičkih talenta. Zahvaljujući ljubavi prema muzici, ali i stručnom radu školovanih muzičkih pedagoga, veliki broj muzičkih talenata stasao je u poznate muzičare.

Uz nastupe u gradovima širom BiH, svoje muzičko umijeće u proteklih deset godina predstavili su i ljubiteljima sevdaha u brojnim evropskim zemljama. U sklopu nezaboravne muzičke večeri prikazan je i polusatni dokumentarni film o nastanku i razvoju jednog od najuspješnijih udruženja mladih u BiH. Na kraju koncerta zaslužnim pjedincima i kolektivima uručena su priznanja i zahvalnice.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments