Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKSkupština Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“

Skupština Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“

U prostorijama Doma kulture u Srebreniku održana je četvrta godišnja Skupština Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu za prošlu godinu i Program aktivnosti za naredni period.

Kako je istakao Ramiz Salihbašić, predsjednik ovog udruženja, posebna pažnja u proteklom periodu bila je posvećena organizaciji prigodnih svečanosti u povodu značajnijih godišnjica iz ratnog perioda na kojima su evocirane uspomene na herojske dane otpora agresiji na BiH i doprinosu policajaca u odbrani naše domovine. Na dan pogibije policajca organizirani su obilasci njihovih mezara i posjete članovima porodica stradalih policajaca, uz uručenje prigodnih paketa, a realiziran je i program obilaska bolesnih policajca, kao i socijalno ugroženih porodica.

U protekloj godini značajna pažnja je posvećivana i omasovljenju članstva ovog udruženja. Zahvaljujući ovim aktivnostima, prema riječima Salihbašića, na kraju prošle godine ovo udruženje je okupljalo 222 policajca koji su u proteklom ratu s puškom u ruci branili našu domovinu, što je za 42 člana više u odnosu na prethodnu godinu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments