Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETI dalje traju protesti na Šićkoj petlji, pregovori nisu uspjeli i borci...

I dalje traju protesti na Šićkoj petlji, pregovori nisu uspjeli i borci ne odustaju od blokade

Demobilisani boraci i pored razgovora s pripadnicima MUP-a TK još uvijek ne žele odblokirati petlju Šićki Brod u Tuzli. Promrzli i nezadovoljni, poručuju da će tuzlansku petlju držati u blokadi do ispunjenja zahtjeva.

Predstavnici policije i novoimenovani komesar MUP –a TK Dževad Korman juros su razgovarali sa borcima ali nije postignut dogovor.

U izjavi za RTV Slon još uvijek aktuelni komesar MUP –a TK Fadil Šljivić izjavio je:

„Sigurnosna situacija je stabilna, borci su i dalje na Petlji. Mi smo iznašli alternativne putne pravce, te građani toliko ne trpe. Policija ne želi sukobe i mi očekujemo da se nađe neki kompromis. Mi jesmo se jutros pojavili dole da ih zamolimo da odblokiramo saobraćaj i ništa više, jer nije na nama da pregovaramo o rješavanju njihovih problema, to mora neko drugi da rješava. Žalosno je što se oni dole mrznu i što su zaista uslovi jako teški i za nas i za njih.“

Kako javljaju novinarske ekipe sa terena, na „Petlji“ Šićki Brod primjetno je smanjen broj policajaca, a ekipe specijalaca koje su bile raspoređene na nekoliko lokacija oko petlje povukle su se sa pozicija.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments