Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUKC Tuzla: dr. Sami Sokucu boravio u posjeti Klinici za dječije bolesti

UKC Tuzla: dr. Sami Sokucu boravio u posjeti Klinici za dječije bolesti

 

Jedan od najboljih stručnjaka iz oblasti ortopedije i traumatologije, održao je stručno predavanje za ljekare i medicinare Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Doktor Sukucu tokom svog predavanja najviše je govorio, o nažalost sve češćoj bolesti kod djece, tumoru mišića.

„Tema je vrlo bitna zato što utiče na život samog pacijenta. Najbitniji dio je tretman, tj. rana faza i operacija, da se na vrijeme pronađe“, izjavio je prof. dr. Sami Sokucu – stručnjak iz oblasti ortopedije i traumatologije.

Doktor Sokođu je također napomenuo da kada se znanje iz ortopedije kombinuje sa onkologijom i traumatologijom, to sve bolje djeluje na liječenje pacijenta.

Ovo predavanje također je vrlo značajno za ljekare koji zbog opreme nisu u mogućnosti raditi teške operacije, koje inače rade ljekari u Turskoj.

„Da bi naši ljekari i ortopedi koji se ne susreću s tim i koji nemaju opremu da vrše takve operativne zahvate, mislim da trebaju da prisustvuju ovakvim edukacijama i razmjenama iskustava“, kazala je Emina Ihtijarević – predstavnica Medical Park Zdravstvene Grupacije iz Turske.

Ovo nije prva saradnja između UKC-a Tuzla i Kliničkog centra iz Turske, a ljekari iz oba klinička centra svakodnevno razmjenjuju svoja iskustva, te na taj način doprinose liječenju svojih pacijenata.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments