Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDan Armije BIH obilježen u Srebreniku

Dan Armije BIH obilježen u Srebreniku

U povodu obilježavanja 15.aprila, Dana armije RBIH, u Srebreniku je upriličena svečana akademija posvećena jednom od najznačajnijih datuma za opstojnost suverene BiH.
Evocirajući uspomene na  sve sto je prethodilo organozovanju otpora agresiji na BiH i Općinu Srebrenik ,ratni komandanti 21.brdske i 211.oslobodilačke brigade Abdurahman Fazlić i Ibrahim Salihovic ,istakli su da je za odbranu domovine sa područja ove općine život položilo 220 boraca , ugradivsi ono što je najsvetije u temelje suverenosti BiH. U svom obraćanju Salihović je istakao  i značaj potrebe formiranja jedinstvene organizacije boraca , te  uputio još jednom apel predstavnicima vlasti na svim nivoima da konačno se uključe u rješavanje evidentnih materijalno socijalniih pitanja boračke populacije.
Na  više nego težak položaj u kojem se nalazi populacija , koaj je ujedno i najzasluzmnija za opstanak BiH kao drzave, ovom prilikom ukazao je i Emir sofić, predstavnik organizacionog odbora za obilježaavanje 15.aprila Dana ARBIH za područje Općine Srebrenik, ponovivši još jednom tri ljučna zahtjeva (objavu boračkog registra,ukidanje finansiranja preko hiljadu  boračkih udruženja i dodjelu boračkog dodatzka) koje već 11 mjeseci trazi ova populacija.
Čestitke u povodu Dana Armije RBIH  pripadnicima boračke populacijn uputio je i načelnik Općine Srebrenik dr.Nihad Omerović , istakavši da je upravo herjskim angazovanjem i zrtvama onih najboljih sinova BiH , ova drzava i odbranjena i sačuvana .
U povodu 15.aprila Dana ARBIH  upriličeno je i svečano polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje borcima palim u odbrambeno -oslobodilačkom ratu 1992.95 godina i Spoen kosturnici borcima palim u NOAR-u 1941.45.g
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments