Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDanas počela velika ekološka akcija u Srebreniku

Danas počela velika ekološka akcija u Srebreniku

Čišćenjem korita rijeke Tinje danas je  u Srebreniku započela velika ekološka akcija u cilju uklanjanjanja divljih deponija smeća, čišćenja šireg područja planine Majevice i svih vodotoka na području općine Srebrenik.

-„Glavni ciljevi akcije su poboljsanje  stanja životne sredine  na kompletnom području općine Srebrenik i promjena navika kod građana, odnosno promjena odnosa prema zaštiti životne sredine. Današnju akciju karakteriše i predstavnika privrednih kolektiva koji sa svojom mehanizacijom pomažu ovu ekološku akciju“,riječi su Nihada Omerovića, načelnika općine Srebrenik, koji je i ove godine zajedno sa svojim saradnicima  i uposlenicima Općine lično učestvovao u akciji čišćenja.

 

 

Podsjećamo, u skladu s članom 146. Odluke o komunalnom redu, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je donio Program proljetne akcije uređenja grada i naseljenih mjesta općine Srebrenik, koja je počela danas i trajat će do 31. maja 2018. godine.

Akcija će se realizovati u saradnji s mjesnim zajednicama i građanima, JP „9. Septembar“ Srebrenik, nevladinim organizacijama i privrednim subjektima s područja srebreničke općine. Upućen je i  poziv građanima, privrednim i drugim subjektima da se uključe u ovu akciju te daju svoj doprinos na uklanjanju divljih deponija smeća, čišćenju i uređenju svih javnih i privatnih površina, šuma i vodotoka na području srebreničke općine.

U cilju uspješne  realizacije velike ekološke akcije, prema riječima načelnika Omerovića, Općina Srebrenik je svim mjesnim zajednicama doznačila finansijska sredstva za nabavku vreća za smeće i ličnih zaštitinih sredstava, a sav prikupljeni otpad  zbrinut će radnici Javnog komunalnog preduzeća 9. septembar.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments